Vil du gerne i gang med at træne derhjemme? Her er 5 typer udstyr der gør det lidt nemmere

Vi ved nok godt alle sammen at det er vigtigt at holde sig aktiv og i form. Især hvis du har et mere stillesiddende arbejde, som et kontorarbejde for eksempel. Så kan man hurtig komme til at sidde stille en hel dag, flere dage i træk, hvilket kan være rigtig hårdt for kroppen. Derfor er det godt at få bevæget kroppen, og få den lidt i gang.

Det behøver ikke at være den helt store træning for at få de største muskler og et vaskebræt, men bare for lige at holde kroppen i gang, og give den lidt motion, for sundhedens skyld.

Tid og sted

Men det er ikke alle der har tid eller penge til at tage i træningscenteret hver uge. Det kan være at der ikke er et træningscenter nær dig, og transporten ville fylde for meget. Måske har du bare ikke råd, da det kan være utrolig dyrt at gå fast i træningscenter. Det kan også være, at det bare ikke lige er dig, og du hellere vil træne selv.

Heldigvis behøver man ikke et træningscenter for at komme i form og lave lidt motion. Man kan nemlig også bare gøre det derhjemme. Der er masser af muligheder for at komme i gang derhjemme.

Der er masser muligheder for at træne uden det skal koste noget, helt enkelt derhjemme. Det kan være yoga med et tæppe på gulvet, eller klassiske sprællemænd og armbøjninger.

Men der er selvfølgelig også muligheder for at kunne tage træningscenteret med hjem, hvis du gerne vil kunne give den det ekstra som man kan med de træningsmaskiner er i et center.

Træningsmaskiner du kan bruge derhjemme

Hvis du også er en som gerne vil kunne træne hårdere og mere præcist, som man bedst kan med de træningsmaskiner man kan få, men stadig gerne vil træne derhjemme. Så kan du også sagtens det. Der er nemlig også maskiner og midler at få til derhjemme, så alle kan være med til at træne. Det gælder hvad enten om du skal først til at begynde og ikke har prøvet det før, eller om du har være ti gang længe.

1. Stepbænk

Uanset om du er en professionel og hårdt trænende motionist, eller om du bare træner i de små få lige at røre sig lidt, så kan du altid bruge en stepbænk. Med en stepbænk er der flere forskellige gode træningsøvelser som du kan lave.

Det er umiddelbart benene som du kan træne igennem her. Det er alt efter hvilken øvelse du laver, om du træner lægge, lår, knæ, hofter osv. Der er masser af gode øvelser at finde på nettet og Youtube.

2. Kettlebell og håndvægte

Den helt klassiske og gode er selvfølgelig håndvægte og kettlebells. Her er der så mange forskellige øvelser og måder som du kan træne på med dem. Du kan træne både ryg, arme, ben, bryst og mave med sådanne vægte.

Du kan få fra vægte helt ned til et halvt kilo eller mindre, og så helt op til det helt store og tunge. Her er det vigtigt ikke at overanstrenge sig selv og starte med det helt tunge, men roligt arbejde sig opad.

Der er også uendeligt mange forskellige øvelser du kan lave med vægte, små som store, og igen kan du nemt finde en masse af dem på nettet og på Youtube. Så du kan guides igennem øvelserne, og finde dem der passer til dig.

3. Træningsbænke

Træningsbænke findes der mange forskellige udgaver af, og de kan bruges til en masse forskellige øvelser til træning. Der er bænke der er mest til rygtræning, bænke til situps eller til biceps og så videre. Du kan også få justerbare bænke, og dem som kan lidt af hvert.

Der er i hvert fald mange muligheder når man har en træningsbænk, og man kan nemmere få trænet bryst og ryg med sådan en. Det er helt klart en god investering hvis træning er noget du går op i.

Du kan også læse dig frem til de forskellige bænke, og finde ud af hvilken bænk der passer bedst til dig og dit niveau og behov.

4. Balancebræt

Balancebræt er en rigtig god og nem måde at træne de mere finmotoriske muskler, som også er rigtig vigtige, især for vores balance. Det er en øvelse som du kan lave nemt derhjemme, mens du for eksempel ser fjernsyn eller andet.

Det er nemlig en nem øvelse, men som stadig er vigtig og meget givende. Man kan nemlig hurtigt glemme de mere finmotoriske muskler når man træner, og i stedet for kun træne de store biceps og lår muskler i stedet for styrke.

5. Elastikker

Endnu et billigt og nemt værktøj til træning er elastikker. Der findes flere forskellige slags, i forskellige materialer og tykkelser, alt efter hvor dit niveau er henne. De er nemlig meget hårdere jo stærkere elastikkerne er.

Du kan købe et sæt med flere forskellige, så du har en blød, mellem og en hård. Eller du kan købe en større elastik som kan lægges dobbelt, så den bliver hårdere på den måde.

Der er mange forskellige øvelser som man kan lave med elastikker. Du kan træne arme, bryst, ben, lår, ryg og det hele med elastikker, så længe du bruger de rigtige øvelser.

Øvelserne kan du igen finde masser af på nettet og Youtube. Der er masser af inspiration, og du kan træne dig godt op med brug af elastikker. Det gælder både for dem der er helt nye indenfor det at træne og skal starte fra bunden, eller om man er en garvet og veltrænet erfaren.

Menu
Top