Pas godt på ryggen i løbet af arbejdsdagen med disse 6 tips

Det er vigtigt for os alle sammen at passe godt på ryggen. Alle der har prøvet at have problemer med ryggen ved hvor generende det kan være. Det kan tage meget af ens mod og lyst i hverdagen og det kan lægge en dæmper for enhver glæde. Det er derfor også vigtigt at man sørger for at have de bedste forudsætninger for at undgå at få ondt i ryggen.

Det gælder eksempelvis på arbejdspladsen, derhjemme, når man træner og når man bare slapper af. Det er nemlig altid en god idé at passe på sin ryg ved at tænke på bevægelse, og den bedste aflastning. Det skal man også gøre på arbejdspladsen, da det er her man bruger rigtig mange timer.

Stepbænk er et alternativt redskab mod ondt i rygge

Noget af det man kan overveje at anskaffe sig, hvis man vil prøve at undgå rygsmerter er at anskaffe sig en stepbænk. Det er selvsagt ikke sikkert at det er nok til at blive rygsmerterne kvit. Dog vil det være værd at give et forsøg, da en stepbænk er et rigtig solidt redskab. Det er nok noget de fleste kender fra fitnesscentret.

En stepbænk er et banalt redskab, men ikke desto mindre noget du kan bruge til flere ting. Hvis du bare skal bruge en stepbænk på arbejdspladsen, hvor du lige har behov for at bevæge kroppen lidt og komme væk fra kontorstolen, så er der flere simple øvelser. Man kan eksempelvis stå og vippe på stepbænken, hvilket vil træne lægmusklerne, men samtidig også udfordre balanceevnen. Det kan vise sig at være godt for hele kroppen.

Man kan også gå ned og tage armbøjninger på en stepbænk. En stepbænk gør det lidt mindre hårdt at få taget armbøjningerne, da den er hævet en smule. En tredje simpel øvelse man kan bruge en stepbænk til, er ved at lave planken. her styrker man ens cardio og dermed også ens rygmuskler. Det kan være rigtigt givende, hvis du har rygproblemer.

Sørg for at have en ordentlig kontorstol

Noget man skal sørge for er at have en ordentlig kontorstol. Det er så vigtigt, når man skal passe på ens ryg, at man også sørger for at sidde ordentligt. Det er noget helt basalt, som man ikke kan undvære på kontoret. Derfor bør man både have en ordentlig kontorstol, hvis man har rygproblemer, men også hvis man vil undgå at få rygproblemer.

Og det vil man selvfølgelig. For en stærk ryg er bare et rigtig godt fundament at have. Derfor skal man være kræsen, når det kommer til valg af kontorstol. Her skal man anskaffe sig en ordentlig kontorstol, som man kan holde til at sidde på i mange timer hver dag.

Måske har din virksomhed allerede en aftale, som sørger for bestemte kontorartikler. Her kan det være at man kan have lettere adgang til gode kontorstole. Det er den slags man bør undersøge, så man kan sørge for at have de bedste betingelser for at passe på ens ryg på arbejdspladsen.

Anskaf et hæve-sænke-bord

Noget af det bedste man kan gøre for at passe på ens ryg på arbejdspladsen, er at anskaffe sig et hæve-sænke-bord. Med et hæve-sænke-bord får man et bord, som man kan indstille i højden, så man både har muligheden for at sidde på en stol og arbejde, eller stå op og arbejde ved computeren. Det er en rigtig god idé med sådan et bord, da det giver en nogle muligheder i hverdagen.

Man kan således få noget aflastning, hvis man har siddet ned længe. På den måde kan man veksle mellem at sidde og stå. Det kan være rigtig godt for ens ryg, da der ikke er noget værre for ryggen end at være inaktiv i den samme stilling i lang tid. Det vil derfor være godt med et hæve-sænke-bord, så man kan give kroppen noget aflastning.

Tag små pauser hvor du rejser dig

Endnu en god ting du kan gøre for din ryg på arbejdspladsen, er at rejse dig og gå lidt rundt. Det er selvfølgelig ikke alle der har mulighed for dette. Dog vil det være godt at forsøge på det. Man vil nemlig have godt af en smule bevægelse, hvor man lige kommer væk fra kontorstolen. Om det så bare er ved at gå ned i kantinen og tilbage igen, eller en tur ud på parkeringspladsen.

Det behøver ikke tage lang tid, men det kan være godt for at få lidt bevægelse, hvilket er rigtig godt for ryggen. Noget af det bedste man kan gøre for ens ryg i dagligdagen er nemlig bevægelse. Her er det selvfølgelig ikke nok at gå ned i kantinen eller ud på parkeringspladsen, men hvis det lige er det man har mulighed for på arbejdspladsen, så er det det man bør gøre når muligheden byder sig på arbejdspladsen.

Snak med chefen om mulighederne

Hvis man gerne vil gøre noget for at forebygge rygproblemer, så er det noget man bør tage en snak med chefen om. Det er nemlig det der kan give de bedste resultater i den sidste ende. Ved at snakke med chefen er det nemlig at det kan blive muligt at få den stepbænk, det hæve-sænke-bord, eller den kontorstol man har brug for. Det er også ved at snakke med chefen at man kan høre om muligheden for i ny og næ at bevæge sig væk fra ens kontorplads for at få bevæget kroppen lidt.

Det er kun ved at tage den her snak at du kan høre om mulighederne og den forståelse der helst skulle være for dine noble ønsker. Det kan derfor være en god idé at lægge en føler ud, så du ved hvor din chef står på det her område og hvad han eller hende ønsker at gøre ved det. Det er nemlig noget der kommer alle ansatte i virksomheden til gode.

Afgørende med en sund ryg

Det er afgørende for ens velbefindende at man har en sund ryg. Man kan komme et godt stykke mod dette mål ved at have nogle sunde vaner på jobbet, men ikke mindst også nogle gode arbejdsvilkår i form af de rette kontorartikler eksempelvis. Det er dog ikke det eneste man kan gøre, for at gøre sit bedste for at undgå rygproblemer. Man bør i den forbindelse også have en sund og aktiv livsstil, hvor man spiser varieret og ikke mindst får noget motion, når man har fri.

Det kan man gøre på mange forskellige måder. Længere gåture og cykelture kan være godt. Det er selvfølgelig også godt for kroppen, hvis man går i fitness eller løb. Holdsport og boldspil, som fodbold og håndbold er også noget som vil være godt for både dit fysiske, men også mentale helbred. Der er derfor en række forskellige ting man selv kan gøre, for at give sig selv de bedste forudsætninger for at undgå rygproblemer.

Menu
Top