Udgivet i Fit Livsstil

Tag på fitness-ferie og se kiloene rasle af væk fra hverdagens fristelser - sådan gør du

Af Stepbænk.dk

Vil du gerne smide et par ekstra kilo? Vil du stadig gerne nyde en god ferie? Så skal du tage på fitness-ferie. Det lyder måske lidt underligt at sætte fitness og ferie sammen på den måde, men du kan sagtens holde den slanke linje, og endda komme til at tabe dig, mens du er på ferie.

Hvis du er den aktive type, så har vi samlet nogle gode tips til dig her i denne artikel. Her kan du læse lidt om, hvordan du kan få kiloene til at rasle væk, mens du nyder en dejlig solrig ferie.

Sport, spa og fitness på hotellet

Når du booker din rejse, så led efter hoteller, som har faciliteter til træning. Det kunne for eksempel være morgenyoga, et fitnesscenter, zumba eller boldspil. Mange hoteller har en infrastruktur med masser af muligheder for træning og bevægelse.

Nogle hoteller har også et lækkert spa, hvor du kan hvile de trætte muskler efter en omgang intens pilates eller fodbold. Det fedeste er, at du kommer til at dyrke sport i fællesskab med andre, så du kan måske endda få nye bekendtskaber på din fitness-ferie.

Aktiviteter til adrenalin-junkien

Udover sport på hotellet, så har mange rejsedestinationer også aktiviteter til dig, der elsker at få adrenalinen op og køre. Det kunne for eksempel være kitesurfing, dykning, kajaksejlads med mere. Mange undervurderer, hvor hårdt det faktisk er at bruge energi på udendørs aktiviteter. Samtidig er det måske langt sjovere at komme ud i bølgen blå og dyrke sport i stedet for at gøre det hjemme på hotellet.

Tag for eksempel på en rejse til Sardinien, hvilket er en lækker ø omringet af de smukkeste strande og krystalklart vand. Her er der tusindvis af muligheder for vandsports-aktiviteter til dig, som elsker naturen.

Træk i vandreskoene og få nogle kilometer i benene

Hvis du har mulighed for at gå til dine destinationer eller komme ud på bjergvandring, så skal du nok hurtig få smidt et par kilo på din ferie. Gåture er en enormt undervurderet form for sport, selvom det føles utrolig nemt og ligetil.

Uanset om vi taler om hyggelig byvandring eller bjergbestigning, så gør en gåtur dig godt. Træk i de behagelige sko og få klaret de 10.000 skridt om dagen - hvis ikke mere! Det er også skønt at komme ud i naturen og gå rundt i stedet for at sidde i en varm bus og køre fra A til B.

Lej en jernhest og tag på cykelferie

De fleste byer har cykeludlejning som mulighed, og det koster ikke alverden. Cykling er en super god form for sport til dig, som gerne vil smide et par kilo. Samtidig er det enormt sjovt at cykle rundt, og du kommer hurtigere afsted end, hvis du for eksempel vælger at gå.

Du kan cykle rundt i gaderne, cykle i naturen eller langs strandkysten ved din feriedestination. En cykeltur på blot 30 minutter kan forbrænde over 200 kalorier, så du kommer hurtig til at se kiloene rasle væk!

Vågn op om morgenen med en dejlig svømmetur

Bor du tæt ved stranden eller har dit hotel en pool? Så er det oplagt at vågne op om morgenen og starte dagen med en svømmetur. Svømning er en af de bedste sportsgrene, som du kan dyrke, fordi du bruger hele kroppen på en gang.

Man føler sig let, når man svømmer afsted, men faktisk forbrænder en svømmetur rigtig mange kalorier. Uanset om du tager en hurtig svømmetur i crawl, eller om du foretrækker brystsvømning, så gør en svømmetur underværker for din krop! Samtidig er det en dejlig måde at vågne op på og blive klar til dagens eventyr.

Tag træningsudstyret med hjemmefra

Hvis du booker Airbnb, bor langt væk fra stranden og ikke lige har træningsfaciliteter tæt på, så kan det være en god ide at pakke tasken med sportsudstyr hjemmefra. Du behøver ikke fylde kufferten med tunge håndvægte, du kan sagtens nøjes med et par nemme og lette redskaber.

Det kunne for eksempel være et elastikbånd, en yogamåtte eller en stepbænk. Med få redskaber kan du blive klar til en hurtig trænings-session uanset, hvor du er henne. Stil dit lille trænings-set-up i stuen eller ved siden af din seng, og få lidt sved på panden.

Det kræver ikke mere end 20-30 minutters intens træning, så kan du nyde resten af dagen med god samvittighed.

Tænk over dit indtag

Motion er naturligvis vigtig i forhold til vægttab, men endnu vigtigere er det at holde øje med sin kost. Især når man er på ferie, så kan der ryge mange ekstra kalorier indenbords uden, at man lægger mærke til det. Lækker restaurantmad og søde fristelser lokker på hvert et gadehjørne, MEN hvis du er taget på fitness-ferie for at tabe dig, så må du lære at modstå de kalorieholdige lækkerier.

Det betyder ikke, at du skal begrænse dig selv og spise som en fugl på hele ferien. Derimod skal du være mindful, spise varieret og træffe nogle gode valg i forhold til din kost.

Det kan du for eksempel gøre ved at spise mindre portioner, når du er ude og bede om resten i en to-go box.  Du kan også vælge de mere kaloriefattige retter på menukortet eller måske dele en tallerken med din ven eller partner. Der skal også være plads til din yndlingsmad, selvom du er på fitness-ferie, så du må naturligvis godt unde dig selv at bestille en lækker pizza eller cremet pastaret en gang imellem.

Pas på med de flydende kalorier

Alkohol og sodavand er nogle af de største kalorie-syndere, som man helst skal undgå, hvis man gerne vil tabe sig. Alkohol, sodavand og juice indeholder masser af tomme kalorier, som ikke nærer din krop på nogen måde. Du bliver ikke mæt af at drikke et glas cola eller en øl, men du kan lynhurtig komme til at indtage 500 kalorier på ingen tid. Et glas vin kan for eksempel indeholde helt op til 150 kalorier pr glas.

Derfor skal du passe på de flydende kalorier. Drik vand til maden så ofte du kan. Igen skal du selvfølgelig have lov til at nyde en lækker drink eller kold øl i solen en gang imellem, men forsøg at begræns indtaget til 1-2 drinks eller sodavand om dagen, hvis du gerne vil holde den slanke linje, mens du er på ferie.

Find det du mangler på stepbænk.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 82 produkter fra mere end 39 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 188 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-19 08:47:02.

4
Produkttyper
82
Produkter
13
Brands
39
Forhandlere
188
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.