Træning til Triathlon - 3 gode tips til at træne op til dit næste triathlon

Herhjemme i Danmark, er vi blevet enormt store fans af at dyrke sport. Vi træner som aldrig før, og sundhed er noget af det vi går aller mest op i. Vi dyrker fitness, svømning, løber, spiller fodbold, crossfit og meget meget mere.

Der findes et hav af sportsgrene, og vi er vilde med det. Det er blevet enormt populært at holde øje med sin sundhed både mentalt og fysisk, derfor er sport og det at meget sport også blevet populært. Er du en af dem der er vilde med triathlon, så læs med her, og hør hvordan du bedst muligt træner op til dit næste triathlon. 

Triathlon

Svømning, cykling og løb, ja det er disse tre sportsgrene et triathlon indeholder. Det er alle tre sportsgrene, der kræver enormt stort fokus, mental styke og det at være konsekvens. Der er intet held og der er kun tale om god form. Denne form for sport, er dermed både en fysisk kraft præstation, men det er også et klart eksempel på, hvor stålfast ens mentalitet kan være.

Denne type sport er langt fra for alle, men de der elsker at arbejde hårdt, at være dem selv og dykke ned i dette, og de der ønsker at udfordre sig selv er selvskrevne til sporten. Det kræver dog rigtig meget træning at fyldføre, hvorfor du her for tre gode råd til din træning op til et triathlon.

Cardio

Cardio er en stor del af både det at cykle, men også at kunne løbe. Derfor er det enormt vigtigt at have styr på denne del af træningen. De første to tips til optræning til et triathlon er derfor at finde indenfor cardio kategorien.

At skulle løbe, og kun få cardio træning herigennem kan være enormt hårdt for dine led. Du kan derfor vælge at benytte dig af step træning og en stepbænk. At bruge en stepbænk kan være en måde at restituere en smule i dine led.

Kroppen bliver ikke lige så slidt af dette, og dine knæ og led tager ikke fra på samme måde som når man løber. Derfor kan det at steppe, være en super god måde for dig at træne din cardio, uden at belaste din krop på helt samme måde som løb gør. Du kan også mikse løb og step, og på den måde, få det bedste af begge verdener.

Andet tip til cardiotræning, kan også være at deltage i cykelhold indendørs, eller cykle på BMX. Igen kan det føles anderledes for kroppen at cykle på landevejen, end at være indenfor på en motionscykel eller BMX. Det er altså en måde for kroppen at træne de samme muskelgrupper, men skabe en form for anderledeshed således det ikke slider for hårdt på din krop hver gang du træner.

Svømning

Tre tip når det kommer til at træne godt op til dit næste triathlon, ja det er selvfølgelig at svømme. Svømning er den første disciplin i en triathlon og derfor er det enormt vigtigt at du får den bedste start. Den bedste start kan du kun få ved at have det rette udstyr og du kan derfor finde den helt rigtige våddragt ved at klikke på linket her.

Svømmetræning er også godt at få afvekslet. Det er selvfølgelig vigtigt at du træner på benet hav, da langt de fleste triathlon svømninger foregår her. Men du kan også vælge at svømme indenfor i en svømmehal. Du kan endda benytte dig af et svømmebassin med strøm i, således du har muligheden for at lære dette at kende. Strømmen kan man selv justere, og du kan derfor tilpasse dette perfekt til din træning.

Pas på dig selv, men pres dig selv

Der er en meget fin grænse i mellem det at presse sig selv helt ud, men stadig væk passe på sin krop og sit hoved. Man kan nemlig ikke glemme at det både gælder den fysiske og den mentale sundhed.

Benyt dig endelig af nogle af de tre tips, og sørg for at både dit hoved og din krop er helt klar til næste triathlon, gemmen en masse varierende øvelser og træning skaber man resultaterne, så kom du bare ud og prøv det hele af.

Menu
Top